Databasen Jobb och skola underlättar samarbetet mellan skolan och näringslivet.

Skolan vill öka samarbetet med arbetslivet. De behöver arbetslivets hjälp för att ge ungdomar en bild av arbetslivet, bidra till att skapa duglig arbetskraft samt skapa driftiga entreprenörer och egna företagare.

Det är viktigt att elever har kontakt med företag och andra vuxna redan i ett tidigt stadium. Då ökar man förståelsen och kan förmedla normer och krav.

Jobb och skola är verktyget som underlättar kontakterna. Här hittar lärare, studievägledare och elever de företag/arbetsplatser, föreningar eller privatpersoner som medverkar i de olika aktiviteterna.

Du som företag/arbetsplats, förening eller privatperson kan enkelt anmäla vilka aktiviteter du kan och vill ställa upp med.

Här finns också information, råd och tips samt olika blanketter.

Jobb och skola är framtagen i ett samarbete mellan Upplands Väsby Kommun UtbildningsförvaltningenUpplands Väsby Promotion (en lokal näringslivsorganisation) och VasbIT (ett nätverk av småföretagare inom IT-branchen i Upplands Väsby).

Systemet ägs av VasbIT och marknadsförs av Upplands Väsby Promotion.

Om du är intresserad av att köpa rättigheten till att använda skoldatabasen i din kommun framgår det vem du ska kontakta under kontakt.